Studio040

Filehoofdstad van Noord-Brabant

Eindhoven is de filehoofdstad van Brabant. De meeste verkeersopstoppingen in Brabant zijn in en rondom de lichtstad. Een ritje van een half uur duurt er bijna zeven minuten langer dan in andere Brabantse steden.

Dat blijkt uit een onderzoek van TomTom Traffic Index. Vooral in de spits is de vertraging langer: automobilisten doen er tot 13 minuten langer over. Automobilisten in Eindhoven stonden vorig jaar gemiddeld 101 uur (4 dagen en 5 uur) langer stil in het verkeer tijdens de spits. In die tijd kun je 58 wedstrijden van PSV kijken.

De belangrijkste knelpunten in de stad zijn de Mecklenburgstraat, de kruising van de Leenderweg met de Piuslaan, Keizersgracht en Leostraat. Op dinsdag 22 januari stonden Eindhovenaren het langst in de file. Een autorit van een halfuurtje duurde die dag bijna 22 minuten langer.

Eindhoven staat op de tiende plek in Nederland. Daarna vind je Breda en Tilburg. Op nummer één staat Leiden. Automobilisten doen daar gemiddeld achttien minuten langer over een ritje van een halfuur. Andere drukke steden zijn Amsterdam, Den Haag en Nijmegen.

Laat je reactie achter