Studio040

Regio bedekt onder laag sneeuw: overlast en sneeuwpret

Eindhoven lijkt zondagochtend op een winterwonderland. Dat zorgt niet alleen voor mooie foto's en sneeuwpret, maar ook voor uitval in het openbaar vervoer en het sluiten van test-en vaccinatielocaties.

In de regio Eindhoven viel de eerste sneeuw rond 19.30 uur. Door de avondklok was het stil in de stad. Strooiwagens en schuivers zijn druk bezig geweest om de wegen in Eindhoven enigszins begaanbaar te houden. In het hele land geldt zondag code rood in verband met het weer:  sneeuw in combinatie met veel wind en lichte tot matige vorst. Ook heeft de GGD besloten om zondag alle test-en vaccinatielocaties te sluiten. 

Regels RIVM
Een sneeuwballen gevecht houden of sneeuwman maken met een grote groep zit er dit keer niet in. Volgens het RIVM mag u alleen naar buiten met mensen van uw eigen huishouden, of alleen met één persoon van buiten uw huishouden. Schaatsen mag, met één vriend of vriendin, dus in een groepje van twee mensen.

Uitval openbaar vervoer
"Vanwege streng winterweer en het toenemend aantal storingen aan de infrastructuur en wissels, is de treindienst voor vandaag nog onzeker", dat laat de NS weten. Op dit moment wordt er tot 10.00 uur niet gereden. Ook het busverkeer rijdt niet door de sneeuwval.  Ook het vliegverkeer staat stil door de sneeuw. 

Tekst gaat verder na de tweets.

Foto's uit de regio
De sneeuw zorgt ook voor mooie plaatjes uit de regio Eindhoven. 

Geldrop-Mierlo

Son en Breugel en Nuenen

Laat je reactie achter