TU/e als eerste over streep Solar Challenge

Solar Team Eindhoven is als eerste gefinisht bij de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Traditioneel wordt er een feestje gevierd bij de fontein in Adelaide.
Het team doet mee in de Cruiser Class met hun zonneauto Stella Era. Ze kwamen over de finish in Adelaide met de hoogste efficiency score (zo efficiënt mogelijk rijden). En dat is ook niet vreemd. De langste etappe van 1200 kilometer kon de Stella Era namelijk op één batterijlading voltooien, ondanks flinke tegenwind.
We zijn super trots op het team en Stella Era.

Marije Sesink

Stella Era heeft in totaal 3022 kilometer afgelegd van Darwin naar Adelaide.  'Het was een geweldige dag', zegt Marije Sesink van Solar Team Eindhoven. 'We zijn super trots op het team en Stella Era. Morgen nog de jurybeoordeling!'

Met de jurybeoordeling weet het team of ze de wereldtitel inderdaad binnen hebben gehaald. De jury beoordeelt het rijcomfort, het interieur van de auto en de innovativiteit mee in hun oordeel.
Onder tussen zijn alle teams over de finish. In de totale efficiëntie score laat het Solar Team Eindhoven de nummer twee, Sunswift, met meer dan 55 punten achter zich.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen