Eindhoven Airport

Eindhoven Airport maakt 10 miljoen verlies

Eindhoven Airport heeft in 2020 een verlies van 10 miljoen euro gedraaid. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de luchthaven die maandag bekend werden.

Het mag geen verrassing zijn dat de luchthaven zwaar getroffen werd door corona. Toen de pandemie in maart vorig jaar de hele wereld in zijn greep kreeg, betekende dat ook dat er nauwelijks nog gevlogen werd vanaf de luchthaven.

Begin van dit jaar werd al bekend dat de luchthaven door corona bijna 70 procent minder passagiers vervoerde en dat er ongeveer de helft minder vliegbewegingen op de luchthaven plaatsvonden.

Die cijfers hebben ook hun invloed gehad op het financiële reilen en zeilen van de luchthaven. Er werd in 2020 een omzet van slechts 23,3 miljoen euro bewerkstelligd. Een jaar eerder, in 2019 was de omzet nog 64,7 miljoen euro. Een afname van 64 procent, ongeveer 40 miljoen euro.

10 miljoen verlies
Daardoor maakt de luchthaven in 2020 10,5 miljoen euro verlies. Een verlies dat de luchthaven met een eigen vermogen van meer dan 100 miljoen euro, overigens prima kan opvangen. Eindhoven Airport laat bij monde van CEO Roel Hellemons dan ook weten met vertrouwen naar 2021 te kijken.

De luchthaven vertrouwt erop dat de luchtvaart zich dit jaar weer herstelt, en dat er in de zomer weer op een verantwoorde manier binnen Europa gereisd kan worden.

Laat je reactie achter