Studio040 / Alain Heeren

Effenaar blij met pilot: ‘In no time uitverkocht’

De drie shows die onderdeel van de testevenementen in de Effenaar, op 25, 26 en 27 april waren in korte tijd uitverkocht. Bij iedere shows mogen 130 mensen aanwezig zijn. Bezoekers moeten zich binnen 40 uur voor het begin van de show laten testen op corona.

Volle bak zal het dus allerminst zijn, wanneer het poppodium 25 april voor het eerst in maanden weer bezoekers mag ontvangen. Toch mag dat de pret niet drukken.

“We staan te springen om weer publiek te mogen toelaten in de Effenaar. Dat is waar het voor doen”, laat een woordvoerder van het podium weten. “Natuurlijk zouden we dat liever doen zonder testen, zoals we in de zomer van 2020 hebben aangetoond dat te kunnen. Maar als we door hieraan mee te werken kunnen bijdragen aan het eerder openstellen van de culturele sector, dan werken we daar graag aan mee.”

Het poppodium is inmiddels hard bezig om de voorbereidingen op de shows te treffen. “Onze branchevereniging VNPF heeft samen met de Taskforce Culturele & Creatieve sector een draaiboek gemaakt. Belangrijk hierin is een heldere communicatie naar onze bezoekers toe, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten tijdens deze events”, laat de woordvoerder weten.

Coronaregels
Tijdens de evenementen zijn de coronaregels namelijk ‘gewoon’ van kracht. “Het publiek zal dus zittend van de show genieten in zitjes van twee, op anderhalve meter afstand van elkaar”, aldus de woordvoerder. Wel kan er tijdens de shows van een drankje genoten worden. “Horeca, ook alcoholisch, is toegestaan bij deze test-evenementen.”

Shows
Op 25 april heeft de Eindhovense stoner-formatie Komatsu de eer om de (voorlopige) heropening van het poppodium af te trappen. Dat doet de band met een release show van het nieuwe album van de band. Op 26 april draait Delete een twee uur durende set en op de avond van Koningsdag bestijgt Drum ‘n Bass act NOX het podium.

Laat je reactie achter