IC-verpleegkundige Nathalie Borneman als eerste MMC'er gevaccineerd Studio040

Eerste vaccinnatieronde in regio al volgeboekt, vanaf vrijdag 400 prikken per dag

De eerste vaccinatieronde in de regio is al helemaal volgeboekt. Vanaf vrijdag start het regionale inentingsprogramma van de GGD tegen het coronavirus. In het Eindhovense Indoor Sportcentrum worden dan ruim 400 prikken per dag gezet.

De GGD Zuidoost-Brabant laat dus weten dat alle tijdslots al zijn volgeboekt. De komende weken worden in het sportcentrum ruim 10.000 medewerkers uit de zorgsector gevaccineerd. Zij krijgen in korte tijd twee keer een prik. Vorige week zijn de ziekenhuizen in de regio al gestart met inenten. Daar kwamen medewerkers van de spoedeisende hulp, ic en corona-afdelingen aan de beurt.

Beperkt aantal vaccins
De regionale GGD geeft dus aan dat het aantal beschikbare vaccins beperkt is. “De groep zorgmedewerkers is groot én de vaccinatiebereidheid binnen die groep is hoog. Medewerkers die zich nu nog aanmelden ontvangen een sms zodra er weer vaccins beschikbaar zijn”, laat een woordvoerder weten.

Opschalen
In het Indoor Sportcentrum is de komende tijd zeven dagen per week open voor alle vaccinaties. “We hebben deze locatie gekozen omdat wij hier de mogelijkheid hebben om op te schalen en meer vaccinaties kunnen zetten, zodra de leveringen van de vaccins dat toelaten”, zegt Gonny van Loon, programmanager bij GGD Brabant-Zuidoost.

Laat je reactie achter