advertentie Banner Profile Mekkes

Eerste relschopper meldt zich voor gooien van stenen naar Pegida-aanhangers en politie

De eerste van de dertien gezochte relschoppers bij de Pegida-demonstratie op 26 mei in Eindhoven heeft zich gemeld bij de politie.

De verdachte die zich gemeld heeft op het politiebureau is een minderjarige jongen uit Eindhoven. Van een andere verdachte is de identiteit bekend na enkele tips. De foto van de jongen is inmiddels offline gehaald.

De politie zette maandag dertien foto's online van relschoppers die gezocht worden voor het gooien van stenen naar Pegida-aanhangers. Eerder werd al door justitie een dringende oproep gedaan aan de relschoppers om zich te melden, maar niemand deed dat.

De demonstratie van Pegida in de buurt van de Al-Fourqaanmoskee liep op 26 mei volledig uit de hand. Een grote groep moslimjongeren gooide stenen en andere voorwerpen naar Pegida-aanhangers. Ook keerde zij zich tegen de politie.

De demonstratie van Pegida moest vanwege de veiligheid afgebroken worden. Met hulp van de ME werden de straten na enkele charges schoongeveegd waarna de rust terugkeerde in de omgeving van de moskee.

Laat je reactie achter