BPD

Eerste ontwerp woontorens Campinaterrein gepresenteerd

De ontwerpen van twee van de vijf woontorens die moeten gaan verrijzen op het voormalige Campinaterrein is gepresenteerd door vastgoedontwikkelaar BPD.

Op het Campina-terrein, zo werd eerder bekend, moeten zo’n 700 woningen worden gebouwd. Op De Caai, zoals het gebied gaat heten, komen vijf woontorens te staan. Hoe twee van de vijf woontorens eruit gaan zien is inmiddels in vergaande mate duidelijk.

“In beide ontwerpen komen verschillende elementen van de fabrieken terug zoals de grote raampartijen en halfronde kozijnen, verwijzend naar de fuseé-daken op het terrein. De ontwerpen zijn reeds in een vergevorderd stadium, de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit van de gemeente Eindhoven heeft de ontwerpen afgelopen week beoordeeld en goedgekeurd”, laat ontwikkelaar BPD weten.

Wethouder Yasin Torunoglu laat weten erg blij te zijn met het plan. "Dit is een supergaaf en vet plan, met betaalbare woningen. Dat ook nog eens in een uitvoeringsfase komt. Het zet de toon voor de rest van de Kanaalzone, al kunnen we niet alle plannen daar meteen behandelen. Dat vergt tijd om een goede visie te maken."

BPD

Laat je reactie achter