Eerste horecamedewerkers aan de slag in de zorg
Een eerste groepje van horecamedewerkers heeft deze week zijn eerste stappen gezet in de zorg.
Eerder werk bekend dat de Eindhovense tak van Koninklijke Horeca Nederland de samenwerking zocht met zorginstellingen. Door samen te werken kunnen kunnen horecaondernemers hun lasten verlichten omdat hun personeel tijdelijk elders aan de slag kan. Zorginstellingen kunnen bovendien de extra handen goed gebruiken om hun zorgpersoneel te ontlasten.
Inmiddels is een groepje van vijftien mensen zijn eerste stappen in de zorg. “Maandag hebben de eerste gesprekken plaatsgevonden”, zegt een woordvoerder van Vitalis die de samenwerking begeleidt. “Via het Summa College hebben de medewerkers een een tweedaagse cursus gehad. Inmiddels zijn ze aan de slag.”
Zorgpersoneel ontlasten
Het horecapersoneel moet gaan helpen als gastvrouw of met huishoudelijke taken, zodat zorgmedewerkers zich op een zorgtaken kunnen focussen. Door de coronacrisis is de werkdruk op het personeel van verzorgingshuizen hoog. Eén zorginstelling liet zelfs weten zo'n 300 extra medewerkers te kunnen plaatsen.
15 medewerkers
Zo'n vaart zal het niet lopen. “Op dinsdag voeren we steeds gesprekken. We hebben de ambitie om wekelijks op die manier vijftien mensen in te passen”, zegt de woordvoerder.
Laat je reactie achter