Eerste Active Esport Arena ter wereld geopend in Eindhoven

In het SX-gebouw op Strijp-S is de eerste Active Esport Arena ter wereld geopend. Bij active e-sport sport en game je tegelijkertijd.
De speler wordt in een tuigje gehesen met sensoren. Deze sensoren volgen elke beweging precies en vertalen dat naar het spel dat gespeeld wordt. Ook krijg je een VR-bril op waardoor je direct in het spel komt. Het publiek kan het spel via de schermen.
Je bent aan zweten. Dat doe ik normaal nooit.

Ali Riz Aygün, e-sporter PSV

Topsport
PSV ziet ook de meerwaarde van deze actievere vorm e-sport. Ali Riz Aygün is een van de e-sporters van PSV. Samen met drie andere e-sporters speelt hij het spel Exodus Burned. In dat spel moet je blokken wegtrappen en tussen laserlijnen bewegen. Normaal speelt de e-sporter FIFA voor PSV: “Ik vind dit heel leuk. Je bent aan het bewegen. Je bent aan zweten. Dat doe ik normaal nooit.”

Het is weliswaar geen voetbalspel, maar er wordt wel volop gesport. “We willen gamers uit hun stoel halen. Hier lukt dat mee”, vertelt Damian Bott van PSV. “Het is uniek wat hier gebeurt. Eindhoven heeft de eerste arena voor Active Esports. Wij zijn de eerste voetbalclub die hieraan meedoet. We kijken met andere Europese grootmachten om een competitie op te zetten.”

Peter Kortenhoeven ontwikkelde het spel. Nog in dit jaar wil hij een groot toernooi organiseren. "De bedoeling is dat na het toernooi een competitie volgt. Je ziet dat er vanuit de sportindustrie veel belangstelling is”, aldus de spelontwikkelaar. “We willen dat je dit over hele wereld kunt gaan doen."
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen