Een nieuwe universiteit in Eindhoven: U.NXT

Aankomend schooljaar krijgt Eindhoven er een nieuwe universiteit bij gericht op Creative Business. De school moet de meest praktijkgerichte universiteit van Nederland worden.

Universiteit U.NXT is een samenwerking met de University of Northampton en SintLucas. U.NXT richt zich op een nieuwe manier van onderwijs. Volgens medeoprichter Dorien Verdier onderscheiden zij zich door de manier van lesgeven. "De opleiding bestaat deels uit lesprogramma's van universiteiten over de hele wereld. Het andere deel kunnen bedrijven bepalen. Studenten krijgen dan vraagstukken (challenges) van verschillende bedrijven waarmee ze aan de slag kunnen," zegt Verdier. Bedrijven zoals Rabobank en Eyewish doen hier aan mee. 

Begeleiding door coach
De verschillende lesprogramma's zijn gericht op creativiteit, technologie, data, communicatie, persoonlijke ontwikkeling en business. Wat anders is dan bij andere universiteiten is dat studenten zelf kunnen kiezen waar, wanneer en wat ze willen leren, op eigen tempo. Iedere student krijgt daar wel persoonlijke en professionele begeleiding bij van een coach. De coach helpt dan bij de voortgang en ontwikkeling van de student. 

Online en offline
De studie bestaat voor een deel uit online opdrachten, video's en presentaties. Het andere deel van de studie kunnen studenten werken op de universiteit zelf. Microlab op Strijp-S zal aankomende zomer de plek van de nieuwe universiteit worden.

Doordat de studie voor 50 procent uit praktijk bestaat zal deze ervaring ook volledig worden meegeteld op de eindlijst. U.NXT is de eerste universiteit in Nederland waarbij dit zo is. "Zo verkleint U.NXT de kloof tussen organisaties en onderwijs en leiden ze studenten op die gewild zijn bij internationale bedrijven en organisaties," zegt Verdier. 

Laat je reactie achter