Marjolein Boom

Een groen dak, een regenton en meer; Wat kan jij doen tegen klimaatverandering?

Steeds meer is klimaatverandering onderwerp van gesprek. Overstromingen en branden kunnen vragen oproepen zoals: “Wat betekent klimaatverandering voor mijn eigen omgeving? Hoe kan ik samen met mijn buren een steentje bijdragen aan duurzaamheid? Kan ik subsidie krijgen voor initiatieven?”

IVN Geldrop start voor de allereerste keer met een klimaatcursus. In de cursus zullen dit soort vragen aan bod komen. Het lijkt goed getimed: het recente rapport van IPCC over de klimaatverandering is nog maar net gelanceerd.

“Het is een stukje theorie en een stukje praktijk”, vertelt medeorganisator Tonny Scheepers. “Je gaat met een andere blik naar je buurt kijken en samen een actieplan bedenken. Dat maakt deze klimaatcursus zo leuk!”

Het is de bedoeling dat de cursus je beter verbanden laat leggen tussen klimaat, natuur en duurzaamheid. Ook moet het inzicht bieden in wat je zélf kunt doen voor een betere leefomgeving. Hierbij worden onder begeleiding ook duurzame hotspots in Geldrop en Mierlo bezocht.

Scheepers is blij verrast: “Mensen moeten nog even wennen aan het idee van een klimaatcursus. Voor de IVN Geldrop organisatie is het ook een primeur. Daarom was er rekening gehouden met 10 inschrijvingen. Intussen hebben zich toch al zo’n 15 cursisten aangemeld. Dus we hebben opgeschaald naar 20 plekken.”

Er zijn nu dus nog enkele plekken vrij. Inschrijven voor de cursus kan tot 1 september.

Laat je reactie achter