Miljoenennota: impuls voor Brainport-regio lonkt

Het kabinet begint een investeringspot met miljarden euro's voor de kenniseconomie in Nederland.
Wie 'kenniseconomie' zegt, denkt al snel aan de Brainport-regio Eindhoven. Burgemeester Jorritsma, die op Prinsjesdag in Den Haag is, heeft het nieuws dan ook met een glimlach tot zich genomen. Maar hij hangt de vlag nog niet uit, want het moet eerst blijken hoeveel geld er naar de regio komt. 'Steek het in bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie. Daarin lopen we met Brainport voorop', stelt Jorritsma, die voorzitter is van Stichting Brainport Eindhoven.

Wonen
Er lijkt meer goed nieuws te bespeuren in de miljoenennota van de regering. Gemeenten krijgen extra subsidies om sneller te kunnen bouwen en woningcorporaties kunnen rekenen op extra kortingen. 'Maar Eindhoven krijgt structureel minder geld dan de vier steden in de Randstad', vertelt Yasin Torunoglu, Eindhovens wethouder Wonen en Wijken. Hij is naar Den Haag afgereisd om de woningproblematiek in de regio nog maar 's aan te stippen.

Provincie
Gedeputeerde in de provincie Noord-Brabant, Erik van Merrienboer, zit ook nog met veel vragen na de miljoenennota. Hij vraagt zich of wat de 'woningimpuls' concreet inhoudt. De bestuurder van de provincie geeft aan dat het belangrijk is nu aan het werk te gaan en niet te hard te juichen.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen