Dutch Technology Week afgeblazen

De Dutch Technology Week (DTW) gaat dit jaar niet door. Dat heeft de organisatie dinsdag laten weten.
De aanleiding is het verscherpte pakket aan coronamaatregelen. De technologieweek zou in de tweede week van juni gehouden worden, op diverse plekken verspreid in de Brainport-regio.

Het kabinet heeft alle bijeenkomsten en evenementen tot 1 juni verboden, om zo het coronavirus in te dammen. Die datum zit te dicht op de start van de DTW. 'Het is niet reëel om 8 juni het startsein te geven voor een week vol feestelijkheden en events rondom ons thema technologie', laat de organisatie weten.

Het evenement wordt ook niet uitgesteld. Wel is de datum voor volgend jaar al geprikt: van maandag 31 mei tot en met zaterdag 5 juni.

De DTW is een jaarlijks terugkerend festival waar technologie centraal staat. Er zijn meer dan 50 events, van tentoonstellingen, experimenten tot lezingen en workshops. De organisatie wil kinderen en jongeren enthousiasmeren voor techniek, zodat zij later mogelijk een techniekopleiding gaan volgen. Ook wordt er tijdens de week volop genetwerkt tussen onder meer kennisinstellingen en bedrijven.

Vorig jaar trok de DTW meer dan 40.000 bezoekers.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen