Studio040

Dutch Design Week trapt online af met televisieshow

Vanuit het Klokgebouw op Strijp-S is de Dutch Design Week van start gegaan met een kleurrijke openingsshow.

Tijdens de opening vertelt burgemeester Jorritsma via een live verbinding dat hij groot respect heeft voor de manier waarop de organisatie van DDW is omgegaan met de corona-maatregelen. Twee weken daarvoor moest de burgemeester het evenement met spijt in zijn hart afzeggen - wat betreft het fysieke gedeelte dan. Online zijn kosten noch moeite gespaard om de week alsnog zo aantrekkelijk mogelijk te maken.


De show wordt gepresenteerd vanuit het Klokgebouw, waar tijdens de doorloop vrijdagmiddag al een paar voorproefjes te zien zijn van wat komen gaat. Tijdens de openingsshow zijn er meer live verbindingen, o.a. ook met Dutch Design Foundation directeur Martijn Paulen, die in quarantaine zit omdat zijn vrouw corona heeft.

De online programma's gaan de hele week door en zijn ook bij Studio040 te zien. Zo is er een masterclass van IKEA te zien over het verduurzamen van je woonomgeving, en een manifestatie waarin kunstenaars de (mis)match laten zien tussen mensen en technologie. De online evenementen zijn vrij toegankelijk - wel wordt gevraagd om je als bezoeker te registreren.

Laat je reactie achter