Studio040

Duizenden Eindhovense studenten weer in de collegezaal

Op de campussen van de TU/e en Fontys Hogescholen volgen deze week weer duizenden studenten fysiek les. Het kan dus weer, maar er gelden wel duidelijk coronaregels.

Sinds deze week mag iedere student weer een dag per week naar de hogeschool of universiteit komen om lessen te volgen en docenten en andere studenten te ontmoeten. In Eindhoven zijn dat vaak praktijklessen en vakken die beter fysiek dan online kunnen worden gegeven.

Lessen
Op Fontys gaat het om lessen waarbij sociaal contact extra van toegevoegde waarde is. Dat zijn lessen waar veel discussie is, interactie met en coaching door docenten of waar praktijkgerichte opdrachten worden behandeld. Vooral de studenten in het eerste en tweede jaar zitten normaal al vele op school. Voor deze groep zijn de versoepelingen echt gewenst, laat een woordvoerster van Fontys weten. De lessen die online goed werken, blijven vaak ook digitaal.

Regels
Het weer fysiek volgen van lessen gaat wel gepaard met de nodige regels. Zo is een mondkapje in de TU-gebouwen verplicht bij verplaatsingen. Ook moet er in de gebouwen anderhalve meter afstand worden gehouden en staan er bij de collegezalen desinfectiepompjes.

Bij Fontys is hetzelfde beeld te zien. Verder geldt hier een maximumaantal studenten voor lokalen en zalen. Volgens de hogeschool is het voor roostermakers een flinke uitdaging om de puzzel rond te krijgen, met alle coronaregels in het achterhoofd.

Zomervakantie
De TU/e verwacht dat de huidige situatie tot de zomervakantie duurt. Hoe het daarna verder gaat, is nog niet te zeggen.

Studio040

Laat je reactie achter