advertentie Banner Profile Mekkes

vliegbasis eindhoven

Duizend parachutisten oefenen herdenking Market Garden

Er wordt in september druk geoefend op Vliegbasis Eindhoven voor de herdenking van de geallieerde operatie Market Garden.

Voor de oefening Falcon Leap Market Garde wordt tussen 9 en 21 september door ruim duizend parachutisten geoefend op vliegbasis Eindhoven. Ook zijn er de komende maand transportvliegtuigen uit verschillende landen te vinden in Eindhoven.

Op 21 september 2019 vindt het vertrek van ruim duizend parachutisten voor de parachutesprong plaats boven de Ginkelse Heide bij Ede.

Oefeningen
De hele week vinden oefenvluchten plaats op vliegbasis Eindhoven. Op maandag, dinsdag en vrijdag wordt tussen 10.00 en 17.00 uur gevlogen, op woensdag en donderdag tussen 10.00 en 22.00 uur. In het weekend wordt voor deze oefening niet gevlogen.  Op 16 september arriveren de toestellen voor het tweede deel van de oefening.

Formatievliegen
Op dinsdag 17 september wordt geoefend in het formatievliegen. De dag daarna worden er oefensprongen gemaakt. In deze week wordt tussen 08.00 en 16.00 uur gevlogen. Dit geldt ook voor zaterdag 21 september wanneer ruim duizend parachutisten deelnemen aan de herdenking van Market Garden.

Market Garden
Operatie Market Garden heeft er in 1944 voor gezorgd dat een groot stuk van Nederland werd bevrijd. Tijdens de operatie landden tweeduizend parachutisten op de Ginkelse Heide in de buurt van Ede. 
Laat je reactie achter