Foto van het Dynamo Metalfest in IJssportcentrum Eindhoven. Datum: 20-07-2019 Raymond Bruijns

Duidelijkheid voor Dynamo Metalfest: streep door het festival

Het kabinet heeft dan toch een streep gezet door veel eendaagse festivals. Daarmee gaat er definitief een streep door Dynamo Metalfest.

Vorige week werd duidelijk dat het demissionair kabinet een streep zette door alle grote festivals waarbij overnacht kon worden. Een aantal festivals vielen daardoor tussen wal en schip, waaronder Dynamo Metalfest.

Om organisatoren van deze festivals op tijd duidelijkheid te geven, kwam het kabinet vandaag met een nieuwe boodschap: ééndaagse festivals zouden onder ‘strikte voorwaarden’ door mogen gaan, zoals een maximumaantal bezoekers van 750. Dynamo Metalfest, dat op 20 en 21 augustus zou plaatsvinden komt daarmee te vervallen.

“Een klap in het gezicht, natuurlijk”, zegt organisator Tjerk Maas. “Maar niet een die we niet zagen aankomen. We realiseerden ons vorige week al dat de kans groter was dat het niet doorging, dan dat het wel doorging.”

En dus rest de organisatie niets anders dan het festival te annuleren. “Het wordt de komende dagen hard werken, leveranciers teleurstellen, bands afbellen enzovoorts. Daarna gaan we door om voor volgend jaar een mooi festival neer te zetten”, aldus Maas.

Wat deze klap financieel betekent voor de organisatie, is nog niet duidelijk. Het moet nog blijken op hoeveel compensatie de organisatie kan rekenen. Maas: "We hebben die steun wel nodig."

Laat je reactie achter