advertentie Banner Siteli

Studio040

Drumleraar laat zich niet afstoppen door corona

De Eindhovense drummer Bart Nederhand (ex-Peter Pan Speedrock) had net een beetje zijn draai gevonden in zijn nieuwe bestaan als drumleraar, toen de corona-crisis toesloeg. Maar hij heeft de draad weer opgepakt, met behulp van een videoverbinding.

Probeer je even te verplaatsen in de drum-leraar die zijn pupil uit moet leggen hoe hij dat 'veelkoppige' instrument met al die raakpunten en klankverschillen bespelen moet. Al een opgave op zich, als de cursist naast hem staat. Maar zit die in een andere ruimte op grote afstand, dan wordt de onderlinge communicatie al gauw een stuk ingewikkelder.

Behoefte bestond al langer
Toch stond de Eindhovense drummer Bart Nederhand voor de uitdaging iets van een online doorstart te bedenken, toen de corona-crisis ook hem bereikte. Want ja, geen drumles is ook geen inkomen. Bart: “Ik had al langer de behoefte om zoiets eens te regelen voor een paar klanten uit Duitsland. Die zaten dan uren in de auto voor een les van een uurtje. Deze crisis heeft van die behoefte een noodzaak gemaakt, om ook mijn andere klanten te behouden. Maar nu dit goed blijkt te werken, verwacht ik er in de toekomst mee door te gaan, ook als het normale leven weer langzaam terugkeert. Gewoon om mensen op afstand te kunnen bedienen.”

We kunnen alleen niet tegelijk drummen, want er zit een kleine vertraging in de verbinding

• Cursist Wouter

Webcam
Een grote investering was er niet nodig om de switch naar online te maken. “Een laptop met webcam, een goede skypeverbinding, een geluidskaart en een mengpaneeltje voor een goede overdracht van beeld en geluid. Dat is het wel zo'n beetje.” Via de webcam hebben Bart en zijn leerlingen zicht op elkaar en elkaars drumstel.

Cursist Wouter is blij dat de lessen door kunnen gaan: “Het verschil met een normale les is miniem. We kunnen alleen niet tegelijk drummen, omdat er een kleine vertraging zit in de verbinding. Verder scheelt het me de reiskilometers die ik anders op vrijdag moet maken tussen Den Bosch in Eindhoven.”

Laat je reactie achter