Studio040

Drukte op terrassen: 'Hier hebben we naar gesnakt'

De eerste dag dat in maanden de horeca weer open is, laat zich niet ongemerkt voorbij gaan. De terrassen in de Eindhovense binnenstad trekken veel bezoekers.

Wie niet beter zou weten en een blik werpt op de drukte in de binnenstad, zou zeggen dat het weekend is. De terrassen op het Stratumseind, de Markt, Kleine Berg en de Nieuwstraat zorgen voor de nodige drukte in het centrum. Het mooie weer en het einde van de maandenlange (gedeeltelijke) lockdown, zijn voor veel mensen reden om het terras op te zoeken.

Reuring
"Hier hebben we maandenlang naar gesnakt. Heerlijk, nu is het ook zover", zegt een jonge man op het terras met een biertje voor zijn neus. Ook de horeca-ondernemers zijn blij. "Eindelijk weer een beetje reuring in het bedrijf. Personeel heeft weer goed zin, en ik ook", aldus Perry Kusters, eigenaar van Queen op de Markt.


"Snap het niet helemaal" 
Kusters: "Het is een begin, maar het is nog niet wat we nodig hebben. Als we een jaar lang met deze openingstijden moeten leven en alleen de terrassen open, dan gaan we het niet redden." Toch is hij wel verrast dat zijn zaak weer kan openen, nu de ziekenhuizen  nog vol liggen met coronapatiënten. "Ik had er alle begrip voor gehad als we nog gesloten moesten blijven. Ik vind het fijn dat we open zijn, maar ik snap het niet helemaal." 

Druktemeter
Volgens de druktemeter die de gemeente vorige week introduceerde is het aantal bezoekers in de binnenstad op een verantwoord niveau. Alleen in de Marktstraat zou het ‘gezellig’ zijn, in plaats van druk.

De druktemeter zelf kun je hier raadplegen

Laat je reactie achter