advertentie Banner Profile Mekkes

Staatsbosbeheer

Drukte in bossen rondom Eindhoven

Het is druk in de bossen rondom Eindhoven, laat Staatsbosbeheer weten. Dat is waarschijnlijk het gevolg van het mooie weer in combinatie met de coronapandemie.

“De grootste drukte zien we bij het Leenderbos en de Strabrechtse Heide”, zegt boswachter Erik Schram. “Je ziet dat het wat drukker is dan het normaal zou zijn. Gewoonlijk zitten mensen op hun werk op een dag als vandaag.”

Dat mensen een wandeling gaan maken om de sleur van de sociale isolatie te doorbreken snapt Schram al te goed. “Het weer is heerlijk natuurlijk maar het is ook broedseizoen, de lente dient zich aan. Dat maakt de natuur extra mooi maar ook extra kwetsbaar.”

Studio040 / Michiel Bosgra

“Daarom vragen we mensen op het pad te blijven en honden aangelijnd te houden”, zegt Schram. “Een loslopende hond kan namelijk het broedgedrag van vogels verstoren of de rust van reeën die in deze periode vaak kalfjes krijgen.”

De natuur op zoeken kan een welkome afleiding zijn. Wie gezond is kan daarom gerust een wandeling maken. Op de website van Staatsbosbeheer staan verschillende tips voor wie de natuur wil op zoeken.

Laat je reactie achter