Studio040

Drukte bij gemeentebalies: run op reisdocumenten en rijbewijzen

Het is soms zeer druk bij de publieksbalies van de gemeente Eindhoven. Zo stond er dinsdag een lange rij bij het stadhuis. Veel inwoners vragen nu een reisdocument of rijbewijs aan.

Volgens de gemeente willen veel mensen toch nog naar het buitenland op vakantie. Verder worden nu, na een coronastop, veel rijexamens ingehaald. Het gevolg is dat de stad veel aanvragen voor rijbewijzen binnenkrijgt.

Inspelen
Volgens de gemeente is het lastig te voorspellen wanneer het precies druk wordt. Dinsdag stonden er lange rijen voor de balies, een dag later was het veel rustiger. ‘We moeten hier bijna van dag tot dag op inspelen. Elke dag creëren we ruimte in de agenda’s voor spoedaanvragen. En hier werd dinsdag heel veel gebruik van gemaakt’, aldus de gemeente.

Zitplek en glaasje water
Eén van wachtenden dinsdag was de 75-jarig Marjorie van de Wittenboer, die ‘even’ haar rijbewijs kwam ophalen. Het was geen pretje dat ze lang moest wachten en achteraan in de rij kon aansluiten. “Als ik dit had geweten had ik een fles water meegenomen, en een hoed tegen de zon. Ik mag eigenlijk niet in de zon staan want ik heb huidkanker.” Ze kreeg uiteindelijk water aangeboden en binnen een zitplek toegewezen. Wel moest ze een uur wachten. “Fijn dat dat binnen kon. Buiten was ik plat gegaan.”

De gemeente zegt extra maatregelen te hebben genomen om drukte te voorkomen. Zo zijn de pubieksbalies vier avonden per week en op zaterdagochtend geopend.

Laat je reactie achter