Drugsbende uit Geldrop krijgt tot acht jaar cel

Een drugsbende uit Geldrop is door de rechtbank in Den Bosch berecht voor het handelen in hard- en softdrugs. De bendeleden hebben straffen gekregen uiteenlopend van 170 uur taakstraf tot acht jaar cel.
Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Een man uit Geldrop handelde samen met zijn zoon en broer in duizenden kilo's drugs. Deze drugs werden verhandeld via een tweedehands winkel in Someren en later vanuit Helmond. Er zouden miljoenen euro's zijn verdiend.

Het OM kwam de bende op het spoor door een zender onder de bus van een van de leden te plaatsen. Uit de gegevens bleek dat de bus de hele dag door het land reed. Vervolgens hebben undercoveragenten drie keer 'spullen' gekocht en geleverd gekregen.

De rechtbank heeft vier hoofdpersonen in de zaak de hoogste straf gegeven. Zo kreeg de eigenaar acht jaar cel en zijn zoon de helft van de drie geëiste jaren. De tweede eigenaar kreeg vijf jaar cel, waar zeven jaar was geëist. Tot slot kreeg de vierde man in de zaak ook zeven jaar cel  en een boete van 60.000 euro.

advertentie Banner Gebit-plus

Lees ook deze artikelen