Zwaar ongeval op Geldropseweg SQ Vision / Sem van Rijssel

Mogelijk dronken bestuurder veroorzaakt zwaar ongeval, meerdere gewonden

Een mogelijk dronken automobilist heeft vrijdag op zaterdagnacht op de Geldropseweg in Eindhoven een zwaar ongeluk veroorzaakt - tijdens een inhaalactie op zeer hoge snelheid - met meerdere gewonden als gevolg. Twee personen zijn per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd.

Rond 01:00 uur wilde de veroorzaker van het ongeval een auto inhalen op hoge snelheid, maar botste daarbij op de voorligger van de auto die hij probeerde in te halen. Na de botsing schoot de inhalende auto over de andere weghelft en een fietspad, draaide 180 graden en belandde op zijn kop in de sloot. De andere auto waar achterop werd gereden, raakte van de weg en kwam tot stilstand tegen een hek van DAF. Door het ongeluk lag de weg bezaaid met brokstukken.

De veroorzaker van het ongeluk is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Geldrop. Zijn bijrijder is met spoed naar een ziekenhuis in Eindhoven gebracht. De andere automobilist had slechts lichte verwondingen en hoefde na een controle door ambulancebroeders niet mee naar het ziekenhuis. 

Onderzoek
Volgens zowel de politie als getuigen had de automobilist veel te hard gereden. Ook had de bestuurder te veel gedronken volgens de Officier van Dienst van de politie. De veroorzaker van het ongeluk is aangehouden en zal na behandeling in het ziekenhuis een bloedtest moeten ondergaan. De weg tussen Geldrop en Eindhoven is enige tijd afgesloten geweest voor onderzoek. 


Laat je reactie achter