Alain Heeren

Drone brengt Eindhovense bevolking beetje dichter bij de koning

Slechts een handjevol Eindhovenaren had het voorrecht de koninklijke familie ook écht te ontmoeten vandaag. Toch konden de Oranjes en de Eindhovense bevolking even naar elkaar zwaaien vandaag. Een aantal drones cirkelde vandaag boven de stad op zoek naar plukjes oranje-vertier om de koning zo nog iets te laten zien van wat er in de rest van de stad gebeurde.

Dat was lastig organiseren, want de buurt oproepen om lekker massaal op een plein naar een drone te gaan zwaaien, dat kon natuurlijk niet. En dus had de gemeente vooraf in het midden gelaten hoe laat en waar de drone precies zou opduiken. Pas maandagavond bepaalde het drone-team de planning. En bleef het voor de 'eyecatchers' op de grond spannend of de drone überhaupt zou komen. 

Gerardusplein
In Stratum dook de drone onder meer op boven de Schrijversbuurt en het Gerardusplein. In de Guido Gezellestraat hadden bewoners was uitgehangen, zodanig dat dit van bovenaf een Hollandse vlag vormde. Op het Gerardusplein was van oranje t-shirts de naam GERARDUS gelegd.

Aftermovie
Of de koninklijke familie er uiteindelijk veel van meekreeg, is de vraag. Ze hielden tijdens hun passage op weg naar de tv-studio een paar minuten halt bij een groot scherm, waar een drone-shot van een lege straat te zien was. Mislukt is het project daarmee niet.... er komt nog een aftermovie van Koningsdag 2021, waarin volgens drone-bestuurder Paul Raats ook beelden vanuit de lucht terugkomen.

Laat je reactie achter