commons.wikimedia.org

Drommel en Gakpo in Oranje-selectie; Fofana debuteert

Joël Drommel en Cody Gakpo kunnen zich na komend weekend melden bij Oranje. De PSV’ers zijn definitief opgeroepen in de selectie van Louis van Gaal.

Daarmee worden de PSV’ers beloond voor hun sterke optredens in het vroeg gestarte seizoen. Gakpo liet tegen Benfica opnieuw zijn klasse zien. Drommel komt soms twijfelend over maar heeft er op beslissende momenten gestaan in de acht wedstrijden die hij dit seizoen al keepte voor PSV.


Ook zijn de nodige ex-PSV’ers opgeroepen door Van Gaal. Dumfries en Bergwijn ontbraken eerder in de voorselectie maar mogen wel hun opwachting maken in de definitieve selectie. Ook Donyell Malen is geselecteerd.

Bij Jong PSV is Fodé Fofana uitgenodigd voor Jong Oranje, daar kan de spits die tegen FC Eindhoven opnieuw liet zien in uitstekende vorm te verkeren, zijn debuut maken.

FC Eindhoven
Waar het bij PSV gebruikelijk is dat een aanzienlijk deel van de selectie in interlandperiodes op reis gaan met het nationale team, komt dat bij FC Eindhoven een stuk minder vaak voor. Toch hebben de Blauw-Witten dit seizoen een international in de gelederen.

De club aan de Aalsterweg laat namelijk weten dat Vitesse-huurling Enrico Hernandéz is uitgenodigd door de bondscoach van El Salvador. Hernandéz, die maandagavond eveneens het net vond tegen Jong PSV, kan daarmee zijn debuteren voor het Midden-Amerikaanse land. El Salvador neemt het voor de WK-kwalificatie op tegen de Verenigde Staten.

Laat je reactie achter