Dringend advies voor mondkapjes in publieke ruimtes in regio Eindhoven

John Jorritsma, voorzitter van de Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost, gaat supermarkten en andere winkels in de regio 'ernstig en dwingend' oproepen om een mondkapjesplicht in te stellen voor het personeel en de klanten.

Jorritsma heeft hierover afspraken gemaakt met de korpsbeheerders van  Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, waar het coronavirus piekt. De woordvoerder van Jorritsma bevestigt de afspraken tegen Studio040. De burgemeester pleitte vorige week al voor een mondkapjesplicht in supermarkten, tuincentra en andere detailhandel.

Venstertijden
"Het zijn zware maatregelen, maar die zijn nodig in deze zware tijden", vertelt Jorritsma maandagavond tegen Omroep Brabant. De burgemeester kan zich vinden in de venstertijden die het kabinet heeft aangekondigd voor kwetsbare groepen. Daardoor kunnen ouderen en mensen met gezondheidsklachten op verantwoorde wijze boodschappen doen.

Jorritsma zegt dat hij geen gebruik gaat maken van de noodverordening om aparte regionale maatregelen door te voeren. "Ik ben voor generiek beleid en wil geen specifiek beleid toepassen. Dat is veel beter om eenduidigheid te scheppen", aldus Jorritsma tegen Omroep Brabant.

Laat je reactie achter