advertentie Banner Siteli

Fontys

Fontys-studenten starten op nieuwe Brainport-campus

Studenten van Fontys en het bedrijfsleven gaan samen aan de slag op Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven.

Dat hebben Fontys en BIC bekendgemaakt.

Op dinsdag heeft Ella Hueting, directeur Fontys Hogeschool Engineering, namens Fontys de huurovereenkomst ondertekend. Deze overeenkomst bevestigt de komst en vestiging van Fontys op de Brainport Industrie Campus. Op de campus gaan de studenten in eigen ruimtes aan de slag met Operational Excellence, 3d-printen en robotica.

Nauwe samenwerking
Door de samenwerking met BIC kan Fontys nu in zogenaamde hybride leeromgevingen investeren, waar het onderwijs en het werkveld nauw samenwerken. “Deze leeromgevingen hebben grote meerwaarde voor het onderwijs, omdat aan echte problemen uit het werkveld wordt gewerkt in een praktijkomgeving waarbij ook nog eens gebruik wordt gemaakt van de modernste faciliteiten en technologieën”, zegt Hueting. "Daarnaast kunnen professionals in het werkveld deelnemen aan onderwijs zodat Fontys ook een bijdrage levert aan het Leven Lang Ontwikkelen."

Voor Brainport Industries Campus is samenwerking met het onderwijs een van de speerpunten. Volgens Ferdinand Gremmen, directeur SDK Vastgoed (Volkel Wessels) en verantwoordelijk voor BIC is iedereen geholpen door het contact tussen studenten, docenten en de bedrijven. “Vandaar ook dat we bij de opzet van BIC hier zo’n belangrijke rol aan hebben willen geven. De praktijk wijst nu al uit dat het concept werkt; met de komst van Fontys zal dat alleen nog maar sterker worden", aldus Ferdinand.

Laat je reactie achter