Rechtspraak.nl

Drie maanden cel voor mishandeling Stratumseind

Een 29-jarige man uit Geldrop is veroordeeld voor mishandeling in het uitgaansgebied in Eindhoven.

De Geldroppenaar krijgt drie maanden celstraf. Ook moet hij het slachtoffer een schadevergoeding betalen van ruim 10.000 euro. De man uit Geldrop kreeg begin vorig jaar op het Stratumseind in Eindhoven ruzie met een groep mannen. Een van die mannen gaf hij een klap met zijn vuist, hierdoor brak het slachtoffer jukbeen op zeven plaatsen. Volgens de rechtbank heeft de Geldroppenaar zich schuldig gemaakt aan mishandeling met lichamelijk letsel tot gevolg.

Verdachte meldde zich laat

De verdachte meldde zich pas  nadat zijn foto bij Opsporing Verzocht was getoond. De Geldroppenaar meldde zich via zijn advocaat. Ten tijde van het incident heeft de man zich niet bekommerd om het slachtoffer, aldus de rechter. En dat terwijl hij tegen een muur in elkaar was gezakt.

"Respectloos richting slachtoffer"
De rechtbank rekent de Geldroppenaar daar bovenop aan dat hij tijdens het onderzoek zich van de domme hield. Hij zei dat hij niets had gedaan of gezien. Deze houding vindt de rechtbank volkomen respectloos tegen het slachtoffer. "Het slachtoffer heeft verschillende operaties moeten ondergaan en heeft veel pijn gehad. Ook is een jukbeen van de man van vorm veranderd, wat zichtbaar is in het gezicht. Daarnaast heeft het slachtoffer psychische klachten overgehouden aan de mishandeling en is hij door het voorval belemmerd in zijn dagelijks leven",, laat de rechtbank Oost-Brabant weten.

Laat je reactie achter