Chinees restaurantfamilie maakt nieuwe start
In 1979 kwam de grootvader van David Au naar Woensel en opende zijn eigen Chinees restaurant. Inmiddels runt hij zelf het etablissement. De zaak heeft een grootscheepse verbouwing achter de rug.
“Mijn opa kwam hier in 1979 vanuit Hong Kong en opende het restaurant”, vertelt David Au, zijn kleinzoon en huidige eigenaar. “Toen waren het nog de klassieke gerechten zoals Babi Pangang en Foe Yong Hai.” In 1987 namen de ouders het over. Het menu veranderde mee met de generatie. “Mijn ouders hadden gerechten van verschillende keukens in China op het menu staan. En nog zo’n hete plaat waar het eten op werd bereid”.
Verhuisd
Sinds 2013 wordt de eetgelegenheid gerund door David, die er ook zijn eigen draai aan heeft gegeven. Meer tapas-achtig eten, sushi en een Franse invloed. Maar voor de afhaal blijven de klassiekers op het menu. “Ik zeg altijd ‘Don’t change a winning team’, en de klassiekers blijven het goed doen”. De grootste verandering is de nieuwe locatie en een geheel nieuwe look. Maar nog altijd dichtbij, drie deuren verder. Voor de Woenselaren die al decennia naar het restaurant komen, is het in ieder geval nog goed te vinden.
Verloren herinneringen
Drie generaties in een restaurant is bijzonder. Daarom wilde David dat eigenlijk ook eren, met een muur vol foto’s van het oude restaurant. “Helaas ben ik ze bij het verhuizen van het restaurant allemaal kwijtgeraakt”, vertelt hij. Hij doet daarom ook graag een oproep aan Eindhovenaren die hier de afgelopen veertig jaar zijn geweest. “Als je een foto hebt, stuur het dan naar me toe”.

Het enige dat hij nog heeft is één foto, van het restaurant zoals ie was toen zijn opa het oprichtte. “Het zag er toen ook echt uit als een typisch Chinees restaurant”. Van dat stereotype restaurant met de rode letters en de lampionnen is nu niet veel meer terug te zien. “Maar mijn ouders komen hier nog altijd graag binnen”, sluit hij af.
Laat je reactie achter