Studio040

Dré Rennenberg langer door als lijsttrekker voor het Ouderen Appèl

De 83-jarige Dré Rennenberg is bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 lijsttrekker voor het Ouderen Appèl. Tijdens de algemene ledenvergadering werd de huidige fractievoorzitter en 'nestor van de gemeenteraad' benoemd tot lijstrekker van de Eindhovense partij.

Het is voor Rennenberg inmiddels een welbekende rol. Hij is al sinds 1994 lijsttrekker van de politieke partij en zal dit tijdens de aankomende verkiezingen dezelfde functie vervullen. 

De partij gaat, onder leiding van Rennenberg, aan de gemeenteraadsverkiezingen meedoen onder de naam Ouderen Appèl – Hart voor Eindhoven. Het OAE wil een politieke partij zijn voor alle Eindhovenaren die een steun in de rug nodig hebben en voor alle Eindhovenaren die een 'megafoon' in de gemeenteraad nodig hebben, aldus het persbericht. 

Zelf hamert de lijsttrekker op het belang van werken aan een rechtvaardige stad waar jong en oud in welvaart en welzijn samen kunnen leven. “In een rijke stad als Eindhoven past geen armoede, In een stad met ambities past geen woningnood onder de mensen met een laag inkomen. In een veilige stad past geen jacht op mensen met een uitkering, passen goede voorzieningen voor ouderen en mensen die hulp nodig hebben”, aldus Dré Rennenberg.

Lijst
Wie op de plaatsen twee tot en met tien komen, is nog onbekend. Zij worden in het najaar gekozen tijdens de algemene ledenvergadering.

Laat je reactie achter