RyanAir Eindhoven Airport platform Studio040

Drastische daling passagiers Eindhoven Airport

Het aantal passagiers op Eindhoven Airport is fors gedaald als gevolg van het coronavirus. Dinsdag vertrokken en landden 60 procent minder reizigers vanaf de Eindhovense luchthaven.

"Om het kort samen te vatten. Het is een rustig op het moment’, zegt woordvoerder Gijs Vrancken. "Het wordt steeds moeilijker om binnen Europa te vliegen en dat is merkbaar bij ons."

Eindhoven Airport verzorgt vooral vluchten binnen Europa. Steeds meer landen sluiten het luchtruim. Daardoor moeten vliegmaatschappijen vluchten schrappen of vliegen helemaal niet meer. Reisorganisatie Corendon heeft besloten alle vluchten te schrappen tot tenminste eind maart. Over vluchten na 31 maart wordt later een beslissing genomen.  Transavia heeft in totaal twintig bestemming geannuleerd. En ook Ryanair heeft vluchten geannuleerd.

De luchthaven ziet zich door het verminderde aantal vluchten en passagiers ook genoodzaakt de eigen werkwijze aan te passen. Er is nog geen werktijdverkorting aangevraagd, zegt Vrancken. "We stemmen het personeel af op de behoefte."

Laat je reactie achter