Elly de Bruijn, oud patient van het Anna Ziekenhuis, met een foto van haarzelf als 17-jarig meisje Studio040 | Pleun Wolters

Dramatische verhalen tonen betrokkenheid jarige Anna Ziekenhuis

Ze was 17 jaar oud en kwam na een ernstig auto ongeluk negen weken in het ziekenhuis terecht, waar de nonnen haar uit medelijden aardbeien met slagroom voerden. Het verhaal van Elly is een van de verhalen die symbool staan voor het karakter van het Anna Ziekenhuis.

Het Anna Ziekenhuis in Geldrop, dat deze maand zijn negentigste verjaardag viert, werd in 1931 opgericht door de Congregatie Zusters van Liefde. Volgens de instelling is de warmte en betrokkenheid van die zusters altijd in het ziekenhuis gebleven. Om dat te illustreren is het ziekenhuis op zoek gegaan naar mooie verhalen van mensen die een speciale band hebben met het Anna.

Zoals het verhaal van Elly de Bruijn, die ter illustratie een oude foto heeft meegenomen uit die tijd. Elly bracht negen weken in het ziekenhuis door nadat ze samen met haar broer slachtoffer was geworden van een verkeersongeluk. Door een gewicht aan haar been kon ze de eerste tijd haar bed niet eens uit. Maar de zusters verpleegden haar vol liefde. "Ze vonden het zo erg voor me dat ze me aardbeien met slagroom voerden. Vandaar dat ik zo'n bol gezicht heb op die foto..." 

Ook Toon Sweegers heeft warme herinneringen aan het ziekenhuis. Als zeven jaar oud jongetje kwam hij er al voor behandeling aan zijn benauwdheid. "Ik ging kruipend de trappen op en kwam er vliegend weer uit. Anneke is mijn redding geweest." 

De verhalen zijn te lezen via een bank die is onthuld voor de ingang van het ziekenhuis. Daar kun je met een smartphone een QR codes scannen, waarna je de persoonlijke verhalen te lezen krijgt. Wie voorlopig niet in de buurt van het ziekenhuis komt, kan hier klikken

Laat je reactie achter