Breakdanceles onder het viaduct bij Strijp-S Studio040 | Pleun Wolters

'Een potje breaken' in de buitenlucht

Lesgeven binnen mag niet, en daarom geeft dansschool Ontheone nu breakdancelessen op zeiltjes onder het viaduct bij Strijp-S. Overdekt, maar toch lekker in de buitenlucht.

Gedwongen door corona is dansschool Ontheone uitgeweken naar een plek in de buitenlucht om toch breakdance- en andere lessen te kunnen geven. In combinatie met de beschilderde pilaren onder de brug geeft dat een mooi stedelijk plaatje. Een man die van zijn fiets stapt om even te blijven kijken, fluistert: "Het lijkt hier wel New York..."

Oprichter van de dansschool Niek Traa legt uit dat ze wel moesten beginnen, omdat de kinderen letterlijk stonden te trappelen van ongeduld om weer aan de slag te gaan. Hij pakte een box en regelde een paar zeiltjes voor op de harde stenen, en voila, de Ontheone buitenstudio was een feit. "Zelfs in de regen kunnen we hier terecht, want het is overdekt" grijnst Traa tevreden. Op de vrijdag rond borreltijd traint het talentenklasje. Een paar deelnemers doen  inmiddels mee met de competities van de Nederlandse Breaking League. Leuke tip voor mensen die verlangen naar een voorstelling...

Laat je reactie achter