Dode man gevonden op de Fuutlaan

Op de Fuutlaan in Eindhoven is donderdagochtend een dode man gevonden. De politie houdt rekening met een misdrijf.

Er is een team Grootschalige Opsporing opgestart. Dat is een opsporingsteam van de politie dat ingezet kan worden bij acute en complexe recherchevraagstukken. De politie denkt inmiddels te weten wie het slachtoffer is, maar doet daar nog geen uitspraken over. De identiteit moet officieel nog worden vastgesteld.  

Het lichaam ligt op de parkeerplaats van een bedrijfspand aan de Fuutlaan, enigszins aan het zicht onttrokken: tussen het gebouw en het spoor. Er is een witte tent over het slachtoffer geplaatst om ervoor te zorgen dat de rechercheurs 'in alle rust hun werk kunnen doen', aldus de politie.  

In het pand is een expertisecentrum gevestigd dat zich bezighoudt met georganiseerde criminaliteit: RIEC. Dat staat voor Regionaal Informatie en Expertise Centrum. Dat richt zich op de bestrijding van ondermijnende criminaliteit. Overheidsinstanties wisselen er informatie en expertise uit om ondermijnende criminaliteit te bestrijden. 

Wat er precies is gebeurd blijft nog onduidelijk. Wel vraagt de politie getuigen die iets hebben gezien, zich te melden. 

SQ Vision

Buurtbewoners zijn geschokt. "Dit is eigenlijk een zeer gegoede wijk. Dat zie je ook wel aan de huizen. Dat dit hier gebeurd", zegt een man die even kwam kijken. 

Het bericht geeft de buurtbewoners een onveilig gevoel.

"Ik zou 's avonds niet snel de straat op gaan, zelfs niet om de hond uit te laten", laat een vrouw weten. "Je ziet tegenwoordig steeds meer geweld."


Laat je reactie achter