Studio040

Dit jaar geen wielertoppers in Mierlo, in 2022 wellicht wel

Niet dit jaar maar volgend jaar staat Mierlo waarschijnlijk een dag in het teken van een professionele wielerkoers. De gemeenteraad gaf maandagavond groen licht voor de komst van de ZLM Tour naar het dorp in 2022.

Lange tijd waren er plannen om de finish van een etappe van de wielerronde dit jaar naar Mierlo te halen, halverwege juni. Omdat dit met alle coronamaategelen een lastige wordt, ziet de lokale politiek daarvan af. Wel is er nu unaniem steun om het evenement volgend jaar naar Mierlo te halen. Volgens de politieke fracties kan de ZLM Tour voor een mooi volksfeest zorgen, is het goed voor de uitstraling van Geldrop-Mierlo en biedt het binnenhalen van het evenement economische kansen. 

Met het besluit wil de gemeente 40.000 euro opzij leggen om de komst van de wielertour mogelijk te maken. Als finishen in Mierlo lastig wordt, dan wil de politiek dat er wordt uitgeweken naar Geldrop. Eerder werd Geldrop-Mierlo benaderd door de organisator van de wielertour, Libéma Procycling. De komende tijd gaan de partijen opnieuw met elkaar om tafel.  

De ZLM Tour is een wielerronde met internationale uitstraling, en wordt gezien als laatste voorbereiding op de Tour de France. Onder meer topwielrenners als Kittel, Greipel, Gilbert en Cavendish deden de afgelopen jaren mee.

Laat je reactie achter