Dit is de nieuwe eyecatcher van Glow!

Het is één van de nieuwe eyecatchers tijdens Glow 2019: het kunstwerk Living Colors op de Witte Dame.

In het iconische gebouw werd vanaf 1931 gesleuteld aan licht door Philips. Het project is in handen van Jan Fabel, Dirk van Poppel en Erwin Steijlen. De architectuur van het gebouw lijkt volgens de kunstenaars op een lege pagina bladmuziek die hen uitdaagt om een compositie met licht, kleur, beweging en muziek te maken.

Ieder jaar staat Eindhoven tijdens Glow vol met indrukwekkende lichtkunstwerken, maar soms zijn er projecten die de bezoekers extra bijblijven. De lichtgevende kathedraal op het Stadhuisplein in 2015 bijvoorbeeld. Toenmalig burgemeester Rob van Gijzel opende het kunstwerk feestelijk, omdat het lichtfestival z'n jubileum vierde.

En wat dacht je van de lichtshow op de Lichttoren in het centrum van de stad vorig jaar? Het Philips-gebouw lijkt te tollen en uit te dijen. De lichtshow trekt honderdduizenden bezoekers.

Tijdens Glow 2013 trekt het lichtkunstwerk dat een monster uit het kanaal laat komen de aandacht. De draak wordt gemaakt door een combinatie van water en licht en is één van de eyecatchers op de route.

Sinds een paar jaar is ook het Philips Stadion onderdeel van de Glow-route. De spectaculaire lichtshow in 2017 gaat over het ontstaan van Eindhoven. Van lucifer tot De Lichtstad die het nu is.

Ook in 2019 is het Philips Stadion weer onderdeel van het lichtfestival. Dit jaar is er een lichtshow op klassieke muziek, met technische hoogstandjes.

Laat je reactie achter