Studio040| Collin Beijk

Discussie over zwembad Geldrop wil maar niet rusten

Ook de komende jaren krijgt Laco De Smelen in Geldrop weer subsidie van de gemeente. In de begroting wordt 100.000 euro gereserveerd voor het zwembad.

Het woord 'hoofdpijndossier' is wel op zijn plaats, als het gaat om het zwembad in Geldrop. De eigenaar en de gemeente liggen al jaren uit elkaar. Zo dreigde de eigenaar eerder al dat hij het zwembad zou sluiten als hij geen subsidie meer zou krijgen. Voor een aantal partijen is de maat vol, zij willen dat er geen cent subsidie meer naartoe gaat. "Het is een commerciële instelling, de eigenaar verdient er gewoon geld aan. En dat is prima maar dan moet je ook je eigen broek op kunnen houden", legt Thomas Schouten van de VVD uit.

In de begroting van Geldrop-Mierlo voor de komende jaren is 100.000 euro gereserveerd voor het zwembad. Schrappen, zeggen oppositiepartijen D66, VVD, GroenLinks en de PvdA. Zij dienden een aanpassing in op de begroting, om die reservering te schrappen.

De vier partijen konden de rest echter niet overhalen, waardoor de 100.000 euro blijft staan. Scouten: "Het is wat het is, de meerderheid heeft gesproken. We zullen zien wat de toekomst brengt."

Laat je reactie achter