Het weiland waar de weg moet komen Studio040 / Michiel Bosgra

'Discussie over randweg Nuenen-Oost is niet dichtgetimmerd'

Inwoners van Nuenen -Oost mogen wel degelijk meepraten over de mogelijke aanleg van een nieuwe randweg door het buitengebied. Volgens de gemeente is de beslissing over de nieuwe weg door het buitengebied helemaal niet dichtgetimmerd.

De nieuwe belangenvereniging voor de buurt is gefrustreerd over de inspraak, omdat alles al in kannen en kruiken lijkt. Volgens hen is de keuze beperkt tot drie varianten voor de randweg, terwijl die nauwelijks van elkaar verschillen.

De afgelopen weken zijn er al meer dan 2.000 handtekeningen opgehaald met een online-petitie tegen de nieuwe weg. Veel mensen vinden dat daarmee kostbare natuur wordt aangetast in een gebied dat veel gebruikt wordt door wandelaars en fietsers.

Agrarische bedrijven in het gebied zijn bang dat de nieuwe weg een barrière vormt tussen de stallen en de weides waar koeien grazen.

De nieuwe randweg moet helpen tegen de overlast van al het verkeer uit de richting Lieshout. Dagelijks staan er lange files op de Smits van Oyenlaan, die dwars door het dorp gaat. Op 8 juli neemt besluit de gemeenteraad of de nieuwe weg er moet komen.

Drukte op de Smits van Oyenlaan in Nuenen Studio040 / Michiel Bosgra

Laat je reactie achter