advertentie Banner Profile Mekkes

Pixabay

Digitale vrijmibo en hulpactie vanuit Eindhovens café

In café Publiek op de Eindhovense Markt organiseert het Rode Kruis een digitale vrijdagmiddagborrel. Er wordt geld opgehaald voor mensen die het nu zwaar hebben tijdens de coronacrisis.

In café Publiek op de Eindhovense Markt organiseert het Rode Kruis een digitale vrijdagmiddagborrel. Er wordt geld opgehaald voor mensen die het nu zwaar hebben tijdens de coronacrisis.

“We willen mensen toch met elkaar verbinden nu iedereen thuis werkt, maar om er ook meteen een goed doel aan te verbinden”, zegt initiatiefnemer Emile Peels. “Dan krijg je meteen de handen op elkaar met bekende Nederlanders die allemaal een bijdrage willen leveren.”

Hart onder de riem steken
Het Rode Kruis wil alle zieken, kwetsbare mensen en zorgpersoneel hiermee een hart onder de riem steken. Tijdens de ‘vrijmibo’ zijn er maar een paar mensen in het café. Grote groepen zijn in coronatijd immers niet toegestaan, en er moet anderhalve meter afstand worden bewaard.

Daarom wordt er een soort studio gebouwd met twee presentatoren. Via een videoverbinding kan iedereen meekijken. Er is live contact met diverse Nederlandse artiesten, andere muzikanten hebben vooraf een video opgenomen. Onder anderen Mental Theo, Dries Roelvink en DJ Jean doen mee. Belangstellenden kunnen de actie vrijdagmiddag tussen 17.00 en 18.00 volgen via de website www.vrijmibotegencorona.nl.

‘Gezellige middag van maken’
“We hebben van alles wat om er een leuke en gezellige middag van te maken”, zegt Peels. “Op de website kunnen mensen de livestream volgen, met elkaar chatten en geld doneren voor het Rode Kruis. Want daar gaat het tenminste om.”

Peels vertelt hoe belangrijk het Rode Kruis is tijdens de coronacrisis. “Zij verzamelen medische hulpmiddelen, ondersteunen de GGD’s en ziekenhuizen, enzovoorts. Goede vrienden van ons werken in het ziekenhuis en merken aan den lijve het goede werk van het Rode Kruis.”

Streefbedrag
Het streefbedrag van de actie is 10.000 euro. “De eerste duizend euro is al binnen”, vertelt Peels. Hij kan nog niet zeggen of de actie een vervolg kan krijgen. “Mocht het echt succesvol zijn en er een vervolg aan te geven is, dan sluit ik het niet uit.”

Laat je reactie achter