Honden Dierenasiel Studio040

Dierenbescherming mag nieuw asiel niet beheren

Het is een groot vraagteken wie het nieuwe regionale dierenasiel aan de Kanaaldijk-Noord in Eindhoven gaat beheren. Die taak leek voorbehouden aan de Dierenbescherming, maar regiogemeenten hebben daar nu streep door gezet.

Volgens de gemeenten is het tarief dat de Dierenbescherming biedt te hoog. ‘De onderhandelingen hebben ons ook geen perspectief gegeven dat we op een marktconform tarief uitkomen’, schrijven de Eindhovense wethouder Rik Thijs en burgemeester van Oirschot Judith Keijzers namens veertien gemeenten.

Over een half jaar moet het nieuwe dierenasiel de deuren openen. Omdat de Dierenbescherming de enige partij is die zich opwierp als beheerder, moeten de gemeenten nu op zoek naar een alternatief. Die andere partij zou dan moeten worden belast met de opvang van zwerfdieren in de regio. Een onderzoek naar dit alternatief loopt inmiddels.

Meer dan tien jaar is er discussie geweest over een nieuw onderkomen voor het dierenasiel. De huidige locatie in stadsdeel Tongelre is verouderd en te klein. Bovendien worden in de Tongelresche Akkers volop nieuwe woningen gebouwd, tegen het asiel aan. De dierenopvang zorgt daarmee ook voor geluidsoverlast.

De nieuwbouw krijgt een oppervlakte van 5200 vierkante meter. Daar komt nog een buitenverblijf bij.

Laat je reactie achter