Studio040

Dierenbescherming maakt doorstart in Eindhoven

De Dierenberscherming in Eindhoven gaat een doorstart maken aan de locatie aan de Doornakkersweg. Dat heeft de organisatie aan haar medewerkers laten weten.

Dat de organisatie een doorstart maakt is verrassend te noemen. Eerder werd bekend dat de gemeente de tarieven die de Dierenbescherming hanteert te hoog vindt. Daarom is Eindhoven in navolging van andere steden, een organisatie gestart om zelf het dierenwelzijn in de stad en de dertien omliggende gemeenten te waarborgen. Dat doet de gemeente bovendien op een nieuwe locatie aan de Kanaaldijk Noord.

In een brief aan de medewerkers laat de Dierenbescherming weten voldoende aanleiding en noodzaak te zien om in Brabant actief te blijven. De instelling wil dus aanwezig blijven in de provincie mét opvang, meldkamer en vervoer. Wel zijn er dus aanpassingen nodig omdat de stichting van gemeente Eindhoven volgend jaar de huidige taken van de Dierenbescherming gaat uitvoeren.

Op wat voor basis de dierenwelzijnsorganisatie actief blijft en of het een samenwerking met gemeente Eindhoven betreft, is nog niet duidelijk. Eerder liet de organisatie weten daar wel goede hoop op te hebben.

Een woordvoerder van de Dierenbescherming laat daarnaast weten dat spreken over een zekere doorstart voorbarig is, maar dat de mogelijkheid daartoe onderzocht wordt.

Laat je reactie achter