Studio040

Kluswinkel Waalre moet deuren na 35 jaar sluiten: 'Het is pijnlijk'

De enige doe-het-zelfzaak in Waalre sluit voorgoed haar deuren. De familie stopt namelijk na 35 jaar met de winkel DHZ Van der Linden. De laatste jaren ging het niet goed met de zaak, waardoor de eigenaar de knoop moesten doorhakken.

De zaak had gedurende de jaren een hoop doorstaan, maar de economische crisis tien jaar geleden hakte er het meest in. Marc van der Linden, eigenaar van de winkel: "Eigenlijk hadden wij toen al moeten stoppen, maar wij wilden er nog alles aan doen om het bedrijf in leven te houden."

Jarenlang probeerden de familie er alles aan te doen. Als Van der Linden toentertijd al was gestopt met de winkel, had hij de afgelopen jaren minder stress gehad. Toch kon hij het besluit niet zo makkelijk nemen. De zaak is het nalatenschap van zijn vader. Toen Van der Linden 21 jaar oud was, kocht zijn vader de zaak. Sindsdien hebben zij samen het bedrijf gerund tot dat hij het stokje overnam.

De eigenaar heeft het er elke dag nog moeilijk mee, maar hij staat achter zijn beslissing. "Ik heb er vier jaar over gedaan, dus ik heb het echt heel goed overwogen, maar dat maakt het niet minder pijnlijk. Ik denk dat mijn vader ook achter dit besluit zou hebben gestaan."

De vaste klandizie gaat Van der Linden het meest missen. Hij had daar goed contact mee. De reacties waren dan ook vooral dat het jammer is. Maar het is definitief en alles wat in de winkel staat, is te koop. Op 15 december wil de eigenaar alles rond hebben.


Laat je reactie achter