SQ Vision - Sem van Rijssel

Dertig aanhoudingen bij demonstratie in Eindhoven

De politie heeft zo'n dertig demonstranten aangehouden. Het gros voor niet voldoen aan de vordering om het gebied te verlaten. Een ander deel voor poging tot mishandeling.

De politie is volop bezig in de Eindhovense binnenstad waar zo'n tweehonderd demonstranten zijn. "Een grote groep houdt zich op in en om het centrum van Eindhoven en lijkt uit te zijn op een confrontatie met geweld tegen de politie", aldus de politie. 

Veiligheidsrisicogebied
Burgemeester John Jorritsma heeft in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie de binnenstad van Eindhoven vanaf 11.00 uur zondagmiddag aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit vanwege aanwijzingen dat personen die zich bij eerder aangekondigde manifestaties hadden willen aansluiten toch naar Eindhoven willen komen. Volgens de gemeente zijn er signalen bijgekomen dat personen met wapens naar het Eindhovense centrum willen komen en bereid zijn geweld te plegen. De politie heeft nu de mogelijkheid om personen in dit gebied vanaf 11.00 uur preventief te fouilleren.

Laat je reactie achter