Denk Groter Prijzen van Fontys uitgereikt

Tim Gerbrands en Melissa Verdel hebben maandag de Fontys Denk Groter Prijs gewonnen. Bij de jaarlijkse uitreiking vielen de medewerker en de studente beiden in de prijzen.
Het College van Bestuur reikt ieder jaar, tijdens de opening van het nieuwe studiejaar, de Fontys Denk Groter Prijs uit aan een medewerker en aan een student voor hun vindingen of bijdragen die van maatschappelijk belang zijn, originaliteit uitstralen en getuigen van ondernemerschap.

Gerbrands, medewerker van Fontys Paramedische Hogeschool Eindhoven, won de prijs vanwege zijn instrument om schokdemping te kunnen meten, ShoQR. Hierdoor kan ook buiten het labaratorium het effect van bepaalde ondersteuning als schoeisel, braces en prothesen op de belasting op het lichaam worden gemeten.

Bij de studenten won Melissa de prijs. Melissa, studente aan dezelfde Fontys Paramedische Hogeschool in Eindhoven, won de prijs vanwege haar project genaamd Mouth Game. Dat is een combinatie van een gebitje en een spelletjes-app om de behandeling van Oro Myo Fyunctionele Therapie (OMFT) bij kinderen gemakkelijker te maken. OMFT is een behandeling die zich richt op het herstellen van een verstoord evenwicht in het functioneren van de spieren rond de mond. Veel kinderen missen het geduld en de motivatie voor de behandeling. Door deze combinatie van gebitje en app kunnen kinderen spelerwijs oefeningen doen voor de behandeling. Hierdoor worden de oefeningen voor de kinderen leuker.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen