advertentie Banner Profile Mekkes

Delhez: 'Drugslab is gevaar voor omgeving'

Burgemeester Delhez van Veldhoven heeft geen goed woord over voor de bewoner van het gevonden drugslab.

Hij reageert op de vondst van een drugslab midden in een woonwijk. Het gaat om een lab waar synthetische drugs werden geproduceerd. Tijdens de doorzoeking van het huis is amfetamine gevonden, evenals diverse grondstoffen en middelen voor de productie van synthetische drugs. 

Dit hoort niet thuis en het is echt een gevaar voor de omgeving.

• Marcel Delhez, burgemeester Veldhoven

Levensgevaarlijk
Het lab bevond zich in een schuur naast een woning, midden in de woonwijk Meerveldhoven. De productie van synthetische drugs is levensgevaarlijk, laat de politie weten. Door de chemische middelen is de kans op brand, ontploffing, water- en stankoverlast is zeer groot.  Zo'n soort drugslab is dan ook levensgevaarlijk en onverantwoord, helemaal als die midden in een woonwijk zit. 

De burgemeester van Veldhoven heeft dan ook geen goed woord over voor het gevonden lab: 'Dit hoort niet thuis en het is echt een gevaar voor de omgeving.'

Tijdens de doorzoeking van het pand zijn twee vuurwapens gevonden.Medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) hebben het drugslab inmiddels ontmanteld. De methamfetamine, de chemicaliën en productiemiddelen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De bewoner is aangehouden.

Laat je reactie achter