SFEC

Definitieve streep door carnaval in regio

Carnaval kan definitief niet doorgaan dit jaar. Dat schrijven de voorzitters van de drie Veiligheidsregio’s in Brabant.

Het hoge aantal besmettingen en de vooruitzichten met de opmars van de Britse variant van het coronavirus zijn redenen om een streep te zetten door alle carnavalsplannen. Digitaal zijn er wel mogelijkheden.

Eerder werd er al met dit scenario rekening gehouden. Nu het kabinet de lockdown dinsdagavond heeft verlengd, is het besluit dus definitief.

'Doorbijten' 
In een gezamenlijke verklaring schrijven de drie voorzitters, onder wie de Eindhovense burgemeester Jorritsma: ‘Het is dus niet onverwacht maar evengoed een grote teleurstelling voor velen van u. Het enige dat wij nu kunnen doen, is doorbijten. Vol blijven houden met de blik gericht op beter tijden. Want die komen. Ook deze storm zal gaan liggen. En dan kunnen wij Brabanders weer leven zoals wij dat het liefste doen: dicht bij elkaar’.

Britse variant
Net als het kabinet uiten de Veiligheidsregio’s ook hun zorgen over de nieuwe Britse variant van het virus. ‘Als je de berichten uit het Verenigd Koninkrijk hoort en ziet, dan begrijp je waarom het bittere noodzaak is om vol te blijven houden. En dat betekent, u kunt het inmiddels wel dromen, naast de hygiëne maatregelen: hou afstand, blijf en werk thuis en beperk het aantal sociale contacten', is te lezen in de verklaring.

De lockdown in Nederland is nu verlengd tot en met 9 februari. Mogelijk mogen de basisscholen weer eerder de deuren openen.

Laat je reactie achter