advertentie Banner Profile Mekkes

Bunkertoren.nl

Debatavond: Meer of minder hoogbouw in Eindhoven?

Eindhoven krijgt er vele hoge woontorens bij: is dat goed voor de stad of niet? Dat is de hamvraag tijdens een stadsdebat op Strijp-S volgende week donderdag.

In het Microlab gaan experts en publiek met elkaar in discussie. Zo schuiven onder meer Fontys-lector op het terrein van verstedelijking Cees-Jan Pen, vastgoedondernemer Erik Leijten en architect Rob Meurders aan.

De avond is een initiatief van de Eindhovense coalitiepartij CDA. Met het debat wil de partij meer duidelijkheid krijgen over het draagvlak voor alle hoogbouwplannen. Belangrijke vragen daarbij zijn: Wil Eindhoven dit, wat zijn de gevolgen voor de leefbaarheid en zijn er ook alternatieven voor hoogbouw?

Eindhoven groeit hard. Om alle nieuwe inwoners een plek te bieden, ziet het stadsbestuur graag meer hoogbouw. Die hoogbouw zou met name in en rond het centrum moeten komen. Er zijn al diverse plannen voor nieuwe woontorens, zoals bij de Kennedylaan, het Stationsplein en op Strijp-S. Recent is de toren aan de Mathildelaan opgeleverd.

Vorig jaar was er al een debatavond over hoogbouw in de stad. Later dit jaar buigt de gemeenteraad zich over een hoogbouwvisie voor het centrum.

Laat je reactie achter