advertentie Banner Siteli

Studio040 | Alain Heeren

De Wielewaal in Geldrop nog lang niet tegen de grond

Het is geen gezicht, voormalig winkelcentrum De Wielewaal in Geldrop. Het dichtgetimmerde en verpauperde pand is een doorn in het oog van omwonenden, die er helemaal klaar mee zijn.

Er zitten vleermuizen in het gebouw en dat zijn beschermde dieren. Daarom kan het pand niet gesloopt worden. Eigenaar Wooninc. is in dat kader bezig met een ecologisch onderzoek dat nog tot oktober gaat duren. Dan pas gaan ze kijken of het gebouw gesloopt kan worden. In het voorjaar zijn er aan het gebouw naast De Wielewaal kasten opgehangen waar de vleermuizen in kunnen wonen maar tot op heden blijven de beestjes lekker zitten waar ze zitten.

Geen gezicht
"Groot gelijk", zegt een buurtbewoonster. "Ze wonen nu in een kasteel, dan zullen ze zeker in zo'n kastje gaan zitten. Die beesten zijn niet gek." Sommige buurtbewoners kunnen er eigenlijk alleen nog maar om lachen, zo lang duurt het al voordat het pand eindelijk zijn Waterloo vindt. Sommige buurtbewoners maken zich wat minder druk tijdens de hittegolf: "Ach, die beesten zitten er. Daar is nu niks aan te doen." Anderen zijn woedend en willen binnenkort naar de gemeente stappen. "Het is geen gezicht. Het is vreselijk. Echt vreselijk. Er wordt al weet ik hoe lang gezegd: 'over een half jaar gaat het tegen de vlakte'. Het schiet gewoon niet op", voegt een buurtbewoner toe. 

Bestemmingsplan
Wat wel zeker lijkt is dat er in de toekomst op de locatie een Lidl komt te staan. De gemeente stemde in maart in met het bestemmingsplan. 

Laat je reactie achter