advertentie Banner Profile Mekkes

Studio040

De 'wellness' mag weer hopen, maar lijdt onder de regels

De heropening van de sauna's en wellness-centra wordt door zowel personeel als de klant bejubeld. Maar zolang de anderhalvemeter-eis van kracht is, blijven de vooruitzichten onzeker. Zo ook voor wellness-badhuis 'Hamam' op de Tongelresestraat, dat een groot personeelsoffer achter de rug heeft.

Ze hebben elkaar ruim drie maanden niet gezien: het personeel en de klanten van welness-centrum Hamam op de Tongelrestraat in Eindhoven. Dat de deur weer eindelijk van het slot gaat, zorgt voor blije gezichten en opluchting aan beide kanten. Voor de klant komt er een einde aan maandenlang geklooi met huis-tuin en keukenmiddeltjes voor de eigen spiegel. Het personeel is vooral blij dat het eindelijk weer aan de slag kan. 

Personele schade
Hamam is niet zonder schade uit de crisis gekomen. Van maar liefst zeven personeelsleden moest gedwongen afscheid worden genomen. Een pijnlijk, maar onvermijdeijk besluit, vertelt manager Jessie Thiesen. "We waren als een familie samen, zo hecht was de club." Een snelle terugkeer van de vertrokken collega's, is niet waarschijnlijk, want het 'nieuwe normaal' van de sauna-branche biedt maar weinig zicht op een financiële inhaalslag. Integendeel, ook met de nieuwe, verruimde spelregels, kan de zaak maar beperkt mensen toelaten. 

Thiesen: "We ontvingen hier regelmatig grote groepen. Vrijgezellenfeestjes enzo. In onze kamers, douches en het badhuis gaat dat voorlopig niet meer met die anderhalvemeter-eis. We laten hooguit vier mensen uit één huishouden of twee keer twee uit verschillende adressen toe. Daarmee verliezen we driekwart van onze klanten. Hoe lang we dat volhouden? We hopen dat de regels snel verder versoepeld worden."

Aanrommelen
In een zijvertrek ontvangt een klant haar eerste gezichtsbehandeling sinds lange tijd. Ze is blij dat ze eindelijk weer bij Hamam terecht kan. "Het was aanrommelen, de afgelopen tijd", zegt ze. "Wat ze hier kunnen, kan ik zelf gewoon niet. En zo'n consult is voor mij ook een vorm van gezelschap."

Blij dat ik hier weer terecht kan. Het was aanmodderen voor mijn eigen spiegel, de laatste maanden

• Een opgeluchte klant

Sauna's via Marktplaats
Voor Hamam breekt een spannende periode aan. Of de klanten weer terugkeren, durven ze niet goed in te schatten. "Zeker wat die groepen betreft, kregen hier vooral dagjesmensen over de vloer", vertelt Thiesen. "Mensen uit alle windstreken, die komen shoppen in Eindhoven en dan hier op een ontspannen manier afsluiten. Om die weer terug te zien, moet de rest van de stad ook weer aantrekkelijk genoeg zijn. Bij de rest van de klanten is het de vraag of ze het weer aandurven. En of ze niet inmiddels zélf een sauna hebben aangeschaft. Want die lopen als een trein op Marktplaats, hoorde ik. Maar voor de best persoonlijke aandacht, moet je toch écht bij ons zijn", besluit Thiesen lachend.

Laat je reactie achter